خبر
بازار سیاه فروش بلیت تهران – نجف

هرساله تعداد بیشماری از مسلمانان کشورهای مختلف و ایران در ایام خاصی چون اربعین حسینی به عراق سفر میکنند این در حالی است که سفر با پای پیاده یک دردسر دارد و سفر با هواپیما یک مصیبت.
گویا این بار بازار سیاه برای نرخ بلیت سفرهای هوایی تاثیرات ناخوشایندی بر میزان و تعداد سفرها داشته به شکلی که نرخ بلیت هواپیما برای مسیر تهران ـ نجف که در گذشته ۴۰۰ هزار تومان بوده طی چند روز گذشته از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شده لذا بسیاری از مسافران از این سفر و عزاداری در حرم امام حسین منصرف شدند.
بسیاری از مسافران در گفت و گو با CHN، وضعیت سفر به عراق را در حالی که کمتر از یکماه به اربعین باقی مانده بسیار متشنج دانسته و گفتند: « با توجه به نزدیک شدن به اربعین حسینی قیمت بلیت هواپیمای تهران-نجف بیش از دو برابر افزایش یافته و موضوع جالب در خصوص بلیت مذکور تغییر قیمتها بهصورت ساعتی است. به عبارت دیگر قیمت بلیت مسیر مذکور به دلیل تقاضای بالا در هر ساعت از شبانهروز قیمت متفاوتی دارد و فعالان این بخش پیشبینی میکنند قیمت بلیت رفت و برگشت به نجف به دو میلیون تومان نیز افزایش مییابد.»
کارشناسان و فعالان صنعت حمل و نقل هوایی ایران میگویند: « قیمت سیستمی بلیت تهران-نجف شرکتهای هواپیمایی داخلی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است. در این آشفته بازار ارقام متفاوتی از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از سوی آژانسها برای نرخ بلیت رفت و برگشت پرواز تهران-نجف اعلام میشود، تفاوت قیمتی که کارکنان آژانسها دلیل آنرا نوع هواپیما، شرکت هواپیمایی و روز پرواز اعلام میکنند.»
گویا در حال حاضر نرخ بلیت رفت و برگشت پرواز تهران-نجف حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که بلیت شرکتهای هواپیمایی ماهان و قشم از بقیه شرکتها گرانتر است.
همه این مشکلات از یک سو، برنده شدن در قرعهکشی برای رفتن به عراق در اربعین از سوی دیگر دست دلالان را برای افزایش سود خود درازتر کرده است. در این میان برخی فعالان اعلام کردند که برای روزهای نزدیک به اربعین حسینی بلیت نایاب شده است.
به گفته آنان، پس از ثبتنام اینترنتی پرواز تهران-نجف از طریق قرعهکشی بلیت این پرواز چند روز پیش در اختیار برندگان قرار گرفت و دیگر بلیتی برای این مسیر وجود ندارد.
در این میان هنوز مشخص نیست سازمان هواپیمایی کشور مجوز چه آژانس هایی را به حالت تعلیق درمیآورد که چنین نرخهای بی سر و سامانی در صنعت هوانوردی اشاعه یافته و منجر به نابسامانی وضعیت مسافری شده است. اگرچه شرکتهای هواپیمایی طی یک روندی بلیتها را چارتری به آژانسها واگذار میکنند اما نباید در این میان بر نرخ آنها نظارتی از سوی متولی و دستگاه نظارتی (سازمان هواپیمایی) باشد؟
طبق این گزارش، گرچه ساماندهی بخش حملونقل هوایی کشور یکی از برنامههای اعلامی وزیر راه و شهرسازی پیش از اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس بود، اما وضعیت این بخش از اوایل شهریور ماه سال گذشته تاکنون تغییر چندانی نکرده است؛ نه تنها محیط کسب و کار در این حوزه بهبود مستمری نداشته بلکه تاخیرات خارج از حد معمول پرواز ایرلاینهای داخلی، خدماتدهی نامناسب، افزایش قیمتها و در نهایت پدید آمدن بازار سیاه بلیت هواپیما مصائبی بوده که در ۱۵ ماه اخیر صنعت حملونقل هوایی به آن گرفتار شده است.
مرتبط با: